Nyitókép forrása: standard.sk

 

Anka Žitná Lučaiová, a TA3 hírtelevízió műsorvezetője távozik a csatornától – írja a Štandard. A hölgy nevét legutóbb akkor emlegették a sajtóban, mikor interjút készített a neves amerikai közgazdásszal, Jeffrey Sachsszal. Az interjú felvételét a hírcsatorna annak tartalma miatt törölte, a műsor szokott ismétlése is elmaradt, az internetes oldalukon is elérhetetetlenné tették. A felvétel csak azután került vissza az archívumba, hogy az interneten hatalmas botrány alakult ki a nyilvánvaló cenzúra miatt.

 

Sachs ugyanis nem kevesebbet állított, mint hogy az orosz-ukrán háborúért az ukránok is felelősek.

 

Az üggyel nemrég a Mediális Szolgáltatások Tanácsa is foglalkozott, amely azt a következtetést vonta le, hogy megsérthették (így feltételes módban – a szerk.) a műsorban az objektivitás és pártatlanság elvét. Ez alapján indítottak vizsgálatot. Az indoklás alapvetően nem a tartalom korlátozását nehezményezi, sokkal inkább arra utal, hogy nem objektív kijelentések hangzottak el benne.

 

 hirdetes_400x285  

Žitná Lučaiová távozásáról a héten korábban Marián Kéry (Smer) parlamenti képviselő is beszámolt (akkor rajta kívül senki sem erősítette meg az információt). Kéry állítása szerint az interjú miatt nagy volt a feszültség a TA3 vezetői között, a politikai nyomásgyakorlást sem zárta ki.

 

Kéry szerint az interjú után a műsorvezetőnő körül egyre fogyott a levegő, folyamatosan kritikák érték a munkáját. Mindezt azért, mert más véleménye volt a háborúról.

 

A béke mellett érvelt, egy napra törölték a műsorról a szakértővel készített interjút a TA3-nál

 

Körkép.sk,

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.