Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Míg a szlovák államfő népszerűsége csökken, addig Fico, Danko és Uhrík népszerűsége növekszik. Ezt mutatja az Ipsos ügynökség felmérése, amelyet a Denník N számára készített.

 

Megbízhatóságának csökkenése ellenére továbbra is az államfő vezeti a listát. Az április 13-tól 18-ig tartó felmérésben a válaszadók 40 százaléka fejezte ki bizalmát iránta. Ez 5 százalékos csökkenést jelent az elmúlt hónaphoz képest.

 

Milan Uhrík nacionalista politikus és Andrej Danko SNS-elnök esélyei 20 százalék fölé nőttek, ami látható és fokozatos változás a korábbi közvélemény-kutatásokhoz képest. Mindkét esetben nem egyszeri emelkedésről van szó, hanem folyamatos növekedésről.

 hirdetes_810x300  

 

A második legnagyobb támogatottsággal a Hlas-SD párt elnöke, Peter Pellegrini rendelkezik 34 százalékkal. Közvetlenül mögötte a Smer-SD párt elnöke, Robert Fico áll a szavazatok 30 százalékával.

 

A Sme rodina vezetője, Boris Kollár (27 százalék) már több hónapja megelőzi az ideiglenesen kinevezett miniszterelnököt, Eduard Hegert (24 százalék). Az induló Demokraták párt vezetője az ötödik helyen áll a felmérésben.

 

Több mint húsz százalékos támogatásban részesült a már említett Milan Uhrík, a Republika párt vezetője (22 százalék), emellett Ivan Korčok volt külügyminiszter és Andrej Danko, az SNS párt elnöke egyaránt 21 százalékpontot szerzett.

 

A legkevésbé támogatott politikusok között szerepel Igor Matovič, az OĽaNO elnöke, Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, Mikuláš Dzurinda volt miniszterelnök és Marian Kotleba, az ĽSNS elnöke.

 

Štandard.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!