Nyitókép: MTI Fotó/Krizsán Csaba

 

Egész május folyamán zajlanak az óvodai beíratások Szlovákia-szerte. A szlovák oktatásügyi minisztérium 2023/2024-es irányelve alapján azon gyerekeknek, akik 2023. augusztus 31-ig betöltik ötödik életévüket, az óvodai oktatás kötelező.

 

Az óvodába a gyerekeket hároméves koruktól lehet beíratni, de kivételes esetekben már akár kétéves kortól is beírathatók. A kérvényeket a szülőknek május 1. és 31. között van lehetőségük leadni a kiválasztott óvodában. A konkrét idősávot az intézmények individuálisan határozzák meg. Az óvodák ezzel együtt közzéteszik az óvodai felvétel feltételeit is.

 

A minisztérium közlése szerint az óvodák kiköthetik, hogy ha a szülő több óvodába is adott be kérvényt, értesítse azokat az óvodákat, amelyekbe végül nem íratja be gyermekét.

 

 hirdetes_810x300  

Az óvoda igazgatója akkor is köteles átvenni a szülő kérvényét, ha tudja, hogy az óvodája kapacitása már betelt. Minden kérvény esetében köteles az előre meghatározott módon dönteni, a döntésről pedig a szülőket értesíteni.

 

Az óvoda igazgatója legkésőbb június 30-ig köteles értesíteni a kérvény elbírálásáról a szülőket, július 15-ig pedig értesíti a gyermek felvételéről azon településeket, ahol a gyermeknek állandó lakhelye van.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!