Nyitókép: minv.sk

 

Roman Mikulec szlovák belügyminiszter pénteken Ungváron folytatott megbeszélést Ihor Klimenkóval, az ukrán belügyminisztérium vezetőjével. A találkozón Mikulec részletesen tájékoztatta ukrán kollégáját azokról a kihívásokról, amelyekkel Szlovákia szembesült azóta, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

 

„Az Ukrajnának és az ukrán lakosságnak nyújtott segítségünket rendkívül pozitívan értékelik. Ukrajnában alázattal, hálával, jövőképpel és elszántsággal fogadtak (…). Az ukrán belügyminisztérium csapata hálás volt mindazért, amit Szlovákia a háború kitörése óta az ukránokért tett (…).”

 

– mondta Roman Mikulec. Az ukrán fél arra kérte a szlovák felet, hogy továbbra is működjön együtt a Szlovák Köztársaság területén élő ukrán állampolgárok okmányainak feldolgozásában.

 

 hirdetes_300x300  

„A Szlovákiában élő ukránok okmányainak feldolgozása körülbelül egy hónapig tart. A biometriai mintavétel Pozsonyban és Kassán az ukrán konzulátus mobil pontjain történik. Maga az okmány Kijevben készül, majd elküldik az okmányt igénylő ukrán jelenlegi szlovákiai lakóhelyére vagy Ukrajna szlovákiai konzuli hivatalába.”

 

– magyarázta Roman Mikulec. Az ukrán fél arra is rámutatott, hogy szükség van az aknamentesítésre azokon a területeken, ahol már nem folynak harcok. A találkozó során szóba került még a Szlovákiában élő gyermekek integrációjának kérdése, valamint a szervezett bűnözés elleni küzdelem fokozása.

 

Körkép.sk, minv.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!