Nyitókép: SITA/ Diana Černáková

 

Zuzana Čaputová államfő csalódottan és meglepődve fogadta a Ján Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében hozott ítéletet. Szerinte azonban a döntést tiszteletben kell tartani.

 

„Minden bizonnyal nem én vagyok az egyetlen, aki most csalódottnak és meglepettnek érzi magát a mai ítélet miatt. Alena Zs. elítélésével és Marian K. felmentésével a bíróság részben megerősítette a történetet, ami megtörtént, de továbbra is megválaszolatlan maradt”

 

– mondta.

 

 hirdetes_300x300  

Kuciak-gyilkosság: Hihetetlen ítélet, Kočnert ártatlannak találták!

 

Szerinte „ilyen váratlan ítéletek” esetén is fontos tiszteletben tartani a bíróság döntését. Kiemelte, hogy meg kell várni a döntés indoklását, majd a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának döntését is.

 

Az államfő kijelentette, hogy elsősorban a meggyilkolt újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová szüleire gondol.

 

„Nem törölhetjük ki ebből a világból a korrupciót, a bűnözést és a rosszat, de építhetünk olyan államot, amely megbünteti őket. Ne veszítsük el a hitünket, még ha ez most nehéz is”

 

– tette hozzá.

 

A Speciális Büntetőbíróság pénteken felmentette a vád alól Marian K. üzletembert Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolásának megrendelése, valamint az ügyészgyilkosságok előkészítése ügyében. Alena Zs. bűnös, a bíróság 25 év, feltétel nélküli börtönbüntetésre ítélte.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!