Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Az Integrált Közlekedési Rendszer (IDS BK) kertében július 1-jétől szinte az összes menetjegy ára 20 százalékkal drágul.

 

„Tekintettel az elfogadott törvények és az infláció miatti bevételkiesésére, ez szükséges lépés a fővárosi közlekedési szolgáltatások jelenlegi kínálatának és minőségének megőrzéséhez”

 

– jelentette ki Matúš Vallo, Pozsony polgármestere.

 

 hirdetes_810x300  

Elmondása szerint az áremelés nem vonatkozik a 6 és 18 év közötti gyermekek bérleteire.

 

Szerinte az a húsz százalék, amellyel szinte az összes menetjegy ára emelkedik, megfelel az elmúlt két év inflációjának, utoljára ugyanis 2021-ben emelkedtek a jegyárak.

 

„Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy például a félórás alapjegy ára a jelenlegi 0,90 euróról 1,10 euróra emelkedik. Az éves bérlet ára a jelenlegi 199 euróról 239 euróra emelkedik”

 

– magyarázta Vallo.

 

Az úgynevezett ötzónás alapjegy ára például Annamajorból (Miloslavov) 0,40 euróval drágul. Az utasok számára azt ajánlják, hogy elektronikus menetjegyet használjanak.

 

Az IDS BK képviselői elmondták, a különféle korlátozásokkal ellentétben – például járatmegszüntetés, járatritkítás, leépítés a karbantartó részlegeken, egyes vonalakon való többszöri átszállás – inkább az áremelést részesítették előnyben.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!