Nyitókép: Imhd.sk/Tragáčik felvétele

 

Július 1-jétől jelentős áremelésre kerül sor a Pozsonyi Integrált Közlekedés (pozsonyi tömegközlekedés, regionális vonatok és buszok) járatain, ugyanis a gyermekek előfizetett bérleteinek kivételével az összes jegy ára 20 százalékkal emelkedik. A hivatalos indoklás szerint a jegyárak emelését a megnövekedett költségekre, az inflációra és az önkormányzati bevételek kiesésére reagálva vezetik be, hogy ne rontsák jelentősen a tömegközlekedéssel való utazás kényelmét.

 

A pozsonyi tömegközlekedés járatain a legolcsóbb nem kedvezményes jegy 1,10 euróba (elektronikus úton történő vásárlás esetén 0,97 euró) fog kerülni és 30 perces utazásra jogosít fel. A teljes lista itt érhető el.

 

A jegyárak megemelésével együtt változik az érvényes jegy nélküli utazásért kiszabható bírság összege is. A bírság alapösszege 110 euró lesz, ehhez társul az 1,10 eurós alapdíj, illetve ha a bírságot közvetlenül a járművön vagy 10 munkanapon belül fizetik ki, akkor a bliccelés összege 80 euróra csökken, amihez továbbra is ki kell fizetni a 1,10 eurós alapdíjat.

 hirdetes_810x300  

 

A jelenlegi árakon 2023. június 30-ig lehet majd jegyet vásárolni, ezek az átmeneti időszakban szeptember végéig maradnak érvényben.

 

Körkép.sk, Imhd.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!