Nyitókép: Facebook/Ozbrojené sily Slovenskej republiky

 

A 2023-as év második felében összesen 31 hadgyakorlatra kerül sor a Szlovák Köztársaság területén, emellett a szlovák katonák 53 külföldi gyakorlaton vesznek majd részt – derül ki a védelmi minisztérium által a tárcaközi véleményezési eljárásra benyújtott javaslatából.

 

„A szlovák fegyveres erők felkészültségének növelésének egyik alapvető eszközei a hadgyakorlatok, amelyek célja a nemzetközi együttműködés keretében vállalt kötelezettségek teljesítése (…).”

 

– emlékeztett a minisztérium. Hozzátették: A hadsereg felkészültségének a megerősítése az európai biztonsági helyzet alakulásának fényében szükségesnek tűnik.

 

Szlovákiában kerül megrendezésre a nemzetközi „Toxic Valley”, valamint az „Engineer Spirit” és az „European Shield”. A NATO-tagállamok és az Európai Unió katonái mellett ukrán katonák is részt vesznek majd a gyakorlatokon. A szlovák katonák a Cseh Köztársaságban a „Czech Lion”, Magyarországon a „Blonde Avalanche” és Lengyelországban a „Wawelberg Bridges” nemzetközi gyakorlatokon vesznek részt.

 hirdetes_300x300  

 

A külföldi fegyveres erők jelenléte a Szlovák Köztársaság területén, de a szlovák katonák külföldi jelenléte is a kormány jóváhagyásához kötött.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!