Nyitókép: pinterest.com

 

A bazini Specializált Büntetőbíróság várhatóan június 9-én, zárt ülésen dönt a Sátor Lajos-féle dunaszerdahelyi maffia tagjának, Kádár Krisztiánnak a perújrafelvételéről. A bíróság 2019 márciusában 25 év börtönbüntetésre ítélte Kádárt. Ezt követően, ugyanazon év októberében a Legfelsőbb Bíróság a büntetését vagyonelkobzással egészítette ki.

 

A büntetőjog szerint a bíróság engedélyezheti a perújrafelvételt, ha „olyan, a bíróság előtt addig ismeretlen tények vagy bizonyítékok kerülnek napvilágra, amelyek önmagukban vagy a már ismert tényekkel és bizonyítékokkal összefüggésben megalapozhatják a bűnösségről eltérő döntést, ill. amelyre tekintettel az eredetileg kiszabott büntetés nyilvánvalóan nem állna arányban a bűncselekmény súlyával vagy az elkövető körülményeivel.”

 

 hirdetes_810x300  

Sátor Lajos és csoportja 1999-től 2010-ig követett el erőszakos és gazdasági bűncselekményeket Dunaszerdahelyen, valamint a Galántai és Komáromi járásban, ezenkívül Szlovákia egész területén és Magyarországon is. Mintegy 80 emberélet írható a rovásukra.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.