Nyitókép: Martin Baumann

 

A legfőbb közjogi méltóságok külföldi hírszerzési információkat kaptak arról, hogy Oroszország megpróbálja manipulálni a szlovákiai választásokat – közölte Jaroslav Naď (Demokrati) a Markíza TV „Testre szabva” (Na telo) című műsorában. Naď konkrétan egy szlovák állampolgárról beszélt, aki állítólag anyagi jutalmat kapott azért, hogy a Smer-SD javára manipulálja a választásokat. Robert Kaliňák (Smer-SD) volt belügyminiszter visszautasította Naď állítását, „zagyvaságnak” nevezve azt. Ugyanakkor ő is tart a választási manipulációtól a választási rendszerek fokozatos számítógépesítése miatt.

 

„Amennyiben itt valaki manipulálni akarja a választásokat, akkor az a valaki Oroszország, miközben a trójai falovait használja, köztük a Smer-SD pártot”

 

– mondta Naď. Elmondása szerint a kapott titkosszolgálati információkkal már a rendőrség is foglalkozik.

 

 hirdetes_810x300  

Vitapartnere, Robert Kaliňák megjegyezte, hogy a Smer soha nem fogadott el pénzt külföldről.

 

„Ez egy hihetetlen zagyvaság, amiről (Naď ) reggeltől estig beszél, de soha semmi konkrétumot nem árul el, hanem mindig csak egy titkos forrásra hivatkozik”

 

– reagált Naď vádjaira. Szerinte a választásokat az állami hatóságok manipulálhatják. Ezzel összefüggésben gyanúját fejezte ki a Szlovákia európai uniós csatlakozásáról szóló népszavazás esetleges manipulációjával kapcsolatban, amit szerinte „senki sem akar részletesen kivizsgálni”.

 

Kaliňák ostobaságnak és „szép választások előtti átverésnek” nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint a Smer meg akarja változtatni a közvetlen elnökválasztást. Hangsúlyozta, hogy a párt mindig is a demokratikus verseny híve volt. Naď szerint azonban az információt a Smer több forrása is megerősítette, de ezeket nem volt hajlandó megnevezni.

 

„Nem fogom felfedni a forrásaimat”

 

– mondta.

 

Körkép.sk, Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!