Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Zuzana Čaputová államfő felszólította a külföldön élő szlovák állampolgárokat, hogy postai úton történő szavazással vegyenek részt a szeptemberi parlamenti választásokon. A a postai úton történő szavazást augusztus 9-ig kérhetik.

 

„Bízom benne, hogy a hazánk ér annyit, hogy részt vegyenek a választásokon. Szlovákia állampolgáraiként Önöknek teljesen legitim joguk van a választásokon való részvételhez, szavazataik pedig fontosak a választások kimenetele és hazánk jövője szempontjából”

 

– jelentette ki az elnök a közösségi oldalán.

 

 hirdetes_810x300  

A Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma elküldi az anyagokat a szeptemberi előrehozott parlamenti választásokon való szavazáshoz azoknak a választóknak, akik külföldről kérték a postai úton történő szavazást. A belügyi tárca a honlapján is közzétette a postai úton történő választás szavazólapjait. Eddig több mint 22 ezren kérték külföldről a levélben történő szavazást.

 

„Mindenki, akit bejegyeztek a postai úton történő szavazás névjegyzékébe, legkésőbb augusztus 21-ig megkapja a szavazóborítékot, a visszaigazolási borítékot és a szavazás módjáról szóló tájékoztatást a külföldi lakóhelyének címére” – ismertette a tárca.

 

A szavazatok összeszámlálásához szükséges, hogy a belügyminisztériumnak legkésőbb a választás napját megelőző utolsó munkanapon, azaz szeptember 29-én 12:00 óráig kézbesítsék a szavazólapot.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!