Nyitókép: sita

 

Már csak szerdáig, tehát augusztus 9-ig van lehetőség a postai úton történő szavazás kérvényezésére. A szlovák belügyminisztérium arra kéri a külföldön élő szlovák állampolgárokat, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra a regisztrációt.

 

A kérvényezésre levélben és elektronikus úton is van lehetőség.

 

Elektronikus úton a belügyminisztérium honlapján lehet kérni a levélszavazást: https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/main/zivotne-situacie/Volby/.

Levélben pedig a következő címen: Ministerstvo vnútra SR, odbor volieb, referenda a politických strán, Drieňová 22, 826 86 Bratislava 29, SLOVAK REPUBLIC. Az űrlap szintén megtalálható a minisztérium honlapján.

 

Idáig több mint 53 000 fő kérvényezte a külföldről történő szavazást. Abban az esetben, ha valaki kérvényezte a postai úton való szavazást, de a szavazás napján mégis Szlovákiában lesz, a minisztérium szerint megtehetik, hogy mégsem adják postára a korábban megkapott szavazólapokat, hanem ehelyett személyesen járulnak az urnákhoz.

 hirdetes_810x300  

 

A levélszavazatot úgy kell feladni, hogy legkésőbb szeptember 29-én 12 óráig megérkezzen a belügyminisztérium iktatójába.

 

Szlovákiában szeptember 30-án tartják az előrehozott parlamenti választásokat. 24 párt és egy pártkoalíció indul, a kampány pedig június 9-én vette kezdetét.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!