Nyitókép: Polícia SR /Facebook

 

Nyolc új mobil laboratóriummá átalakított járművet kapott a szlovák rendőrség. Az illetékesek közlése szerint a mobil laborokat a különösen súlyos bűntényeknél és komoly közúti baleseteknél fogják használni.

 

Tomáš Oparty, a belügyminisztérium államtitkára a pénteki átadón elmondta, hogy a járműveket az újjáépítési tervből finanszírozták, a közbeszerzés végső ára több mint 970 ezer euró áfával.

 

„Ez egy alapvető lépés a rendőrség bűnügyi technológiájának megújításában, hiszen az utolsó hasonló vásárlás nyolc éve történt”

 

fogalmazott Oparty.

 

Branko Kišš főkapitányhelyettes az átadón elmondta, hogy mindegyik megyei igazgatóságon lesz egy mobil laboratóriummal ellátott jármű napi 24 órában.

 

 „A jármű úgy van felszerelve, hogy kényelmet biztosítson a rendőröknek, és fel van szerelve arra, hogy a tetthelyen rögzíthessék a nyomokat úgy, hogy ne semmisüljenek meg”

 

tette hozzá azzal, hogy a múltban előfordult, hogy tönkrementek a nyomok, mivel a rendőrségi jármű nem volt felszerelve hűtőtechnikával. Mint mondta, a most átadott járművek hasonlóan jók, mint az Európában legjobban felszereltek.

 

Lívia Vašáková miniszterelnök-helyettes az átadón elmondta, hogy 750 új járművet finanszíroznak az újjáépítési tervből a rendőrség számára, melyből néhány százat már üzembe is helyeztek.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!