Nyitókép: topspeed.sk

 

A Szlovák Köztársaság megalakulása óta 2004 áprilisáig kiállított rózsaszínű jogosítványokat az év végéig ki kell cserélni. Érvényességük 2023. december 31-én jár le – erősítette meg a rendőrség.

 

„A jogosítvány cseréjére vonatkozó kérvényt személyesen, munkaidőben a rendőrkapitányság járási főkapitányság rendészeti osztályának bármely okmányosztályán be lehet nyújtani“ – emlékeztetett a rendőrség.

 

Az okmány 30 napon belüli kiállításának eljárási díja 6,50 euró. A polgárok két munkanapon belül 26 eurót fizetnek a gyorsított kiadásért. A régi jogosítványt az új kiadása után át kell adni a rendőrségnek.

 

Márciusban több mint 319 000 kiállított rózsaszínű jogosítványt tartott nyilván a rendőrség. Érvénytelen vezetői engedéllyel vezetve a járművezető a közúti forgalom biztonsága és lebonyolítása elleni szabálysértést követ el.

 

A 2009. január vége előtt és 2013. január 18. előtt kiállított vezetői engedélyek 2032. év végéig érvényesek. A Szlovák Köztársaságban 2013. január 19. után kiállított egyéb típusú jogosítványok érvényessége az okmányon szerepel. A mintadokumentumok megtekinthetők a belügyminisztérium honlapján.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!