Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A közelgő parlamenti választásokon eddig 73 jelölt adta fel jelöltségét – derült ki a belügyminisztérium által közzétett információkból.

 

A legtöbb, konkrétan 63 jelölt a Spoločne občania Slovenska szubjektum jelöltlistájáról származik, négy pedig a Princíp politikai szubjektum jelöltlistájáról.

 

Két jelölt lépett vissza a Vlastenecký blok listájáról, egy-egy jelölt pedig az Aliancia-Szövetség, a Sme rodina, a MySlovensko, valamint a Magyar Fórum/ODS listájáról.

 

hirdetes

A jelöltség visszavonását a belügyminisztérium a Progresívne Slovensko egy jelöltjének esetében jegyzi. A tárca továbbá két jelölt halálát regisztrálta.

 

Az első esetben az OĽaNO mozgalom jelöltjéről, Dušan Veličről van szó, a második esetben pedig a Princíp párt jelöltlistájának vezetőjéről, Atila Géňáról.

 

A múlt héten az OĽaNO mozgalom bejelentette Tomáš Holkovič visszalépését a jelöltségtől. A közzétett információk szerint azonban a minisztérium egyelőre nem vette őt nyilvántartásba.

 

A választójog gyakorlásának feltételeiről szóló törvény szerint a jelölt legkésőbb a választások kezdete előtt 48 órával vonhatja vissza jelöltségét. A lemondást írásban kell megtenni, az aláírását pedig hivatalosan hitelesítenie kell.

 

Legkésőbb 48 órával a választások kezdete előtt meghatalmazotton keresztül az őt jelölő politikai párt vagy koalíció is visszahívhatja a jelöltet.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!