Nyitókép: SITA/Milan Illík

 

A Hlas-SD párt előzetes, nem egész 15 százalékos választási eredménye lehetővé teszi, de meg is akadályozza a koalíció létrejöttét. Azt, hogy a koalíciós tárgyalások milyen irányba haladjanak, a párt elnöksége egyhangú döntése fogja meghatározni – jelentette ki vasárnap hajnalban a Hlas-SD elnöke, Peter Pellegrini. A pártelnök azt is hozzátette: örül az eredménynek.

 

Egyúttal gratulált a választások (egyelőre még nem hivatalos) győztesének, a Smer-SD-nek és elnökének, Robert Ficónak.

 

„Nem mi vagyunk a választások nyertesei, ezért megvárjuk, hogy ki kap megbízást a kormányalakításra, és ki kezdi meg a hivatalos tárgyalásokat. Csak ezen tárgyalások során derül ki, hogy milyen kormánynak van esélye megalakulni”

 

 hirdetes_810x300  

– mutatott rá a Hlas vezetője.

 

Pellegrini meg van győződve arról, hogy két volt miniszterelnöknek nem szabadna helyet kapnia a leendő kormányba. Szerinte minden miniszterelnöknek más elképzelése van a kormány működéséről.

 

„Nem optimális, de ez nem jelenti azt, hogy nem jöhet létre egy ilyen koalíció, mert én mindig is személyekről beszéltem” – zárta gondolatait.

 

A pártelnök rámutatott: a választási eredmények miatt nincs szükség félelemre és pánikra Szlovákiában. „Semmi rossz nem fog történni Szlovákiával” – jegyezte meg Pellegrini.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.