Nyitókép: Getty Images

 

A szlovák ápolónő, akit csütörtök este vettek őrizetbe egy nyugdíjas meggyilkolásának gyanújával Ausztriában, a kihallgatáson beismerte tettét – írja a TASR osztrák sajtóértesülések alapján.

 

A felső-ausztriai Geretsberg faluban már régóta sok vita volt a 24 éves ápolónő és a 82 éves férfi között. A viták többek között a nővér szexuális irányultságára vonatkoztak, aki eredetileg férfi volt, de nőként határozza meg magát – adta hírül az ORF közszolgálati műsorszolgáltató.

 

Egy 24 éves szlovák ápolónőt gyanúsítanak egy 82 éves férfi meggyilkolásával Ausztriában

 hirdetes_810x300  

 

A gyanúsított a rendőröknek azt mondta, hogy az elkövetés napján, csütörtökön sok alkoholt ivott. Ezt követően késeket vett elő a konyhából, és azokkal megszúrta az általa gondozott idős férfit – közölte az ügyészség szóvivője. A gyilkosságot követően felhívta a nyugdíjas mostohalányát, ő pedig a rendőrséget – írta az APA ügynökség.

 

A mentősök megpróbálták újraéleszteni a férfit, de nem jártak sikerrel. Az ügyészség tájékoztatása szerint az idős férfi mellkasán és a hasán öt szúrt seb volt, a gyilkos fegyver két kés volt.

 

A gyanúsított ittas volt, amikor a rendőrök kiérkeztek, és „mentális zavar” jeleit mutatta, ezért először egy linzi kórházba vitték. Kihallgatni csak péntek délután tudták. A szóvivő tájékoztatása szerint az ügyészség azt is vizsgálja, hogy a nő kábítószer hatása alatt állt-e a bűncselekmény elkövetésekor.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!