Nyitókép: Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR

 

Robert Fico miniszterelnök csütörtökön a kormányhivatal pozsonyi épületében fogadta az Amerikai Egyesült Államok szlovákiai nagykövetét, Gautam Ranát és az Orosz Föderáció szlovákiai nagykövetét, Igor Bratcsikovot.

 

„Elmondtam nekik véleményemet a szlovák-amerikai és a szlovák-orosz kapcsolatok alakulásáról. A Szlovák Köztársaság az EU és a NATO tagja, ami természetesen befolyásolja a külpolitikai prioritásainkat. Másrészt ez nem korlátozhat bennünket abban, hogy szuverén álláspontokat képviseljünk, amelyek nem mindig egyeznek az Európai Unióban támogatott egyetlen és helyes nézet politikájával. A külpolitikai prioritás, amelyet követni szándékozom, a szlovák nemzeti érdekek védelme és előmozdítása, amelyek közé a békekezdeményezések támogatása és nem az ukrajnai háború tartozik.”

 

– mondta a kormányfő. Fico Szlovákia nemzeti prioritásairól, valamint az ukrajnai háborúról alkotott véleményéről is beszélt, ahol az EU és az USA által eddig meghatározott stratégia egyértelműen kudarcot vall.

 

„Szlovákiának is kötelessége felkészülni az ukrajnai háború befejezése utáni időszakra és a szlovák-orosz kapcsolatok standardizálására.”

 

– tette hozzá Robert Fico.

 

Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!