Nyitókép: SITA, archív

 

A rendőrség egy 52 éves férfi ügyében indított nyomozást, áki halott édesanyja helyett vette fel annak nyugdíjaát. A férfi a Rozsnyói járásban található Sebespatak (Rožňavské Bystré) településről származik. A rendőrök egy 70 éves nő holttestére bukkantak a fia házának pincéjében elásva. A nyomozók csalás és az elhunyt megbecstelenítésének vádjával indítottak eljárást, tájékoztatott a Kassai Kerületi Rendőrparancsnokság.

 

A rendőrség a rozsnyói posta dolgozóinak köszönhetően értesült az esetről, ahová hétfőn (december 4-én) állított be egy 52 éves férfi, hogy felvegye édesanyja nyugdíját. A hölgy azonban valószínűleg már tavaly decemberben meghalt.

 

„A férfi egy eddig azonosítatlan személyt vitt magával a postára, aki korban és megjelenésében is hasonlított az anyjára. A posta figyelmes dolgozói azonban észrevették, hogy a férfi társának megjelenése a különféle kifogások ellenére sem egyezik a bemutatott dokumentumokkal, ezért riasztották a rendőrséget”

 

– magyarázta Lenka Ivanová rendőrségi szóvivő.

 

A nyomozás eddigi eredménye alapján a férfinak sikerült többször is felvennie édesanyja nyugdíját, és a pénzt saját szükségleteire fordította. A rendőrség ezért csalással vádolta meg, és nyomozást indított, hogy mi történt a 70 éves édesanyjával.

 

„Az 52 éves férfi házában tartott házkutatás során a pincében lévő, ásónyomokat tartalmazó gödörben egy eltemetett női holttest maradványaira bukkantak. A maradványokat igazságügyi boncolásra vitték, amely megerősítette, hogy azok egy 70 éves nőé”

 

– mondta a szóvivő. Hozzátette, hogy a boncolás eredménye és más bizonyítékok alapján a férfit a halott megbecstelenítésével is vádolják.

 

Az ügy vizsgálata folytatódik.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!