Nyitókép: Screenshot from video PS/Dva roky krvavej ruskej agresie

 

Két évnyi nyílt háború után Ukrajna maximális támogatást érdemel szövetségeseitől és szomszédaitól – jelentette ki Michal Šimečka, a PS vezetője az ukrajnai orosz invázió második évfordulója alkalmából. Felszólította a kormánykoalíció vezetőit, hogy újra küldjenek katonai segélyt Ukrajnának, és ne játszanak tovább Szlovákia biztonságával és jó hírnevével.

 

„Ez nem egy elvont szenvedés, ezek nem elvont számok. Ezek mögött konkrét emberek, ártatlan férfiak, nők és gyermekek arca és sorsa áll. És mindez mellettünk, a határainknál, a szomszédunkban történik” – emlékeztetett Šimečka.

 

Tomáš Valášek, a PS alelnöke és parlamenti képviselője is az ukrajnai harcok alakulásáról beszélt. „Ha megtagadjuk Ukrajnától a fegyvereket, nem lesz béke. Avgyijivka eleste igazat adott szavainknak, és ítéletet mondott a Smer-SD-t és a Hlas-SD-t szégyenletes és végzetes hazugságai fellett” – állítja.

 

 hirdetes_810x300  

Február 24-én lesz két éve, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette az ukrajnai katonai invázió kezdetét. Ezt „különleges katonai műveletnek” nevezte, amelynek célja „Ukrajna demilitarizálása és denacifikálása”. Jelenleg egy 1500 kilométeres frontvonalon folynak a harcok.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.