(…)

 

Nemcsak a Ján Kuciak-gyilkosság megrendelőjét csukták le, de a kontroverz vállalkozóként ismert Marian Kočnert is, aki a megrendelőnél állítólag megrendelte a gyilkosságot.

 

Kiderült, hogy Marian Kočner a gyilkosságot megrendelő nő gyerekének a keresztapja. Ezután gyorsan kiderült az is, hogy a gyilkosság megrendelője éppen síelni volt, amikor az autóval nem tudott felmenni, Kočner lement érte, és megkérte, hogy ne Kočner úrnak, hanem keresztapának szólítsa. Vagy valami ilyesmi.

 

 hirdetes_810x300  

(…)

 

Hirtelen pedig az is kiderült, hogy Marian Kočnerrel senki sem barátkozott.

 

Különböző emberek azt állítják, hogy ugyan ismerték Kočnert, de nem szerették. Vagy ismerték, de már régen nem látták, vagy ismerték, de mégsem ismerték. Azok, akik megmaradtak, azt állítják, hogy ismerték Kočnert, de ilyet (egy gyilkosság megrendelését – szerk. megj.) sosem mondtak volna róla.

 

(…)

 

Teljesen megfeledkeztek arról, hogy rengeteg olyan ember van, aki egyáltalán nem ismeri Marian Kočnert. Ezek olyan emberek, akik vagy elutasították azt, hogy megismerkedjenek vele, vagy nem volt alkalmuk megismerkedni vele, mert más körökben mozognak, mint Marian Kočner. Ezek olyan emberek, akik nem akartak magyarázkodni, és nem akartak nyakatekert történeketeket kitalálni arról, hogy miért pont ők azok, akik ártatlanul keveredtek bele ebbe az egészbe.

 

Minderre Robert Fico azzal a kijelentéssel reagált, hogy az olasz nyomot most már véglegesen ki lehet iktatni. Amiből az derül ki, hogy a távozása egy nem demokratikus nyomás eredménye volt, volt valaki, aki mindenkit átvert és így tovább.

 

Ez természetesen egy nagy hülyeség, hiszen Robert Fico nem azért lett félreállítva, mert valaki megvádolta volna a gyilkossággal.

 

Ha igaz lenne az, amit Robert Fico állít – hogy az olasz nyomot ki lehet zárni, neki pedig a pozíciójában kellett volna maradni –, akkor az azt jelentené, hogy az olasz maffia jelenléte a Kormányhivatalban rendben van egészen addig, amíg nem halnak meg újságírók. És talán mindenkinek bocsánatot is kellene kérnie tőle. Ja, és talán még a maffiától is, mivel úgysem ölt meg senkit.

 

(…)

 

Most meg az is kiderült, hogy a négy vádlottból kettő Peter Šufliarsky ügyész meggyilkolását is tervezte.

 

A 90-es évek rosszabb változatban jelentek meg. Mint mindig, amikor Marian Kočner feltűnik a színen.

 

Denník N, Samuel Marec: Všade tam, kde sa objaví Marian Kočner, sa vrátia 90. roky

Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!