Rajmund, Zelma
  • HUF: 358.66
  • USD: 1.13
  • -6 °C
  • 1 °C

Hirdetés (X)

DenníkN

Fila: Ők ott vannak a vonatokban. Mi hova megyünk?

Kotlebáék vonatozása szörnyű dolog, de egy valamire hasznos lehet. Megmutatja a módszert, ami kulcsfontosságú lehet számunkra ahhoz, hogy ideológiájuk ne váljon egyre népszerűbbé az emberek számára. Ez pedig a személyes kontaktus.

 

Napjaink legfőbb problémája nem valamilyen konkrét személy, vagy párt. Hanem hogy az emberek (beleértve a fiatalok nagy részét) elvesztik a demokráciába, szabad piacba, nyugati civilizációba, és az emberi jogokba vetett hitet. Mihez kezdhetünk ezzel?

 

Természetesen segítene, ha az állam jobban működne. De a szélsőségesek támogatottságát az egyes régiókban nem sikerült statisztikai szempontból alátámasztani sem a munkanélküliséggel, sem a műveltséggel, sem a roma telepek előfordulásával.

 

Számolni kell azzal, hogy az eszmék harca vár ránk, amit az emberek fejében kell majd megvívni. Az lesz előnyben, aki személyesen is megmutatja magát és hihető lesz. Ha képes meghallgatni a népet, sokkal nagyobb esélye van nyomot hagyni az emberekben, mint az interneten, vagy a Facebookon eltöltött több száz óra idő. Ott ugyanis könnyen információs káoszba futhatunk, ami csak azvart okoz.

 

(…) Kit kéne az embereknek (leginkább a tanulóknak és a diákoknak az iskolákban) látniuk? Először is a saját régiójukból származó személyiségeket, akik a kor vívmányai és lehetőségei által lettek sikeresek, – tehát a szabad mozgás, vállalkozás, alkotás  által.

 

Ügyes, sikeres, és pozitív beállítottságú emberből akad bőven, csak szem előtt kell, hogylegyenek, Hogy mások számára is példaképé válhassanak.

 

Szidni a rendszert és hangoztatni, mennyire nem sikerül semmi, csak addig lehet, amíg nem látom, hogy a szomszédomnak mégis összejött.”

 

DenníkN: Lukáš Fila: Oni sú vo vlakoch. Kam pôjdeme my?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket