A választások előtt senki nem hitte, hogy Kotleba a parlamentbe kerül. Ma már tele a padlás javaslatokkal, hogyan fékezzük meg az extrémizus térnyerését és Kotleba további megerősödését. Pedig az emberek nem azért szavaztak Kotlebára mert fasiszta és Tisonak tiszteleg, hanem azért, mert naponta szembesülnek azzal, hogy a politikusok nem képesek megoldani a problémáikat, sőt, kétségbe vonják azok létét is. (…)

 

Már két éve megírtam: a rossz és igazságtalan szociális rendszer elégedetlenséghez és frusztrációhoz vezet, ami a legjobb táptalaj az extrémizmus megerősödéséhez. Ezt a kijelentésemet a parlamentben többször is megismételtem. A reakció a szokásos ignorancia, és a probléma létének kétségbe vonása volt, ami már akkor összekötötte a Mostot a Smerrel és a KDH egy részével. (…)

 

Persze a probléma létezett, és az emberek naponta szembesültek vele. Nehezen viselték, hogy néhány munkanélküli több szociális segélyt kap, mint akik dolgoznak. Csak azért mert sok gyerekük van. Vagy ugyanez okból nagyobb a nyugdíja, pedig sohasem dolgozott. Ezt nehezen emészti meg az, aki egész élet végigdolgozta. Úgyanígy nehéz elviselni a romatelepek környékén tapasztalható állandó veszélyt, a rendőrség tehetetlenségét, és azt, hogy bizonyos csoportok kivételes helyzetet élveznek, és csak jogaik vannak, de kötelességeik nem. (…)

 

 hirdetes_300x300  

Ezek azok a problémák, amik az extrémizmust táplálják, pedig van rájuk megoldás. Ott vannak a fiókban, csak elő kell venni őket. Már többször is előterjesztettem ezeket a javaslatokat. Több mint tíz évvel ezelőtt,  miniszterségem idején, ezen problémák megoldásán dolgoztam. Talán ezért is, akkoriban senki nem volt kiváncsi Kotlebára. A mostani megerősödéséért a Smer a felelős, mert hagyják, hogy néhányan visszaéljenek a szociális rendszerrel. Felelős a média is, akik álmorális okokra hivatkozva nem akart tudomás venni a problémákról, és aki valami javaslattal állt elő, azt lefasiztázták és lexenofóbozták. (…)

 

Ezek a probémák összefüggnek, az állam Smer általi szofisztikált szétrablásával, az alacsony bérekkel, a magas munkanélküliséggel, és mindazzal, amit a parlamentben látunk. Azzal, hogy a politikusok döntő többsége képtelen megoldás kínálni az emberek problémáira. Ha meg akarjuk állítani Kotlebát, akkor a politikusok tehetetlenségét kell felszámolnunk. (…)

 

DenníkN – Ľudovít Kaník: Fico, Bugár, najlepší spojenci Kotlebu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!