(…)

 

A standard politikai pártokból akkor távoznak a politikusok, ha a pártok irányultsága és lépései nem egyeznek saját elképzeléseikkel. A Sieť és más kormánypártok vezető politikusai közül ez talán csak Miroslav Beblavýra és kollégáira, kolléganőire érvényes, akik a Ficoval kötött koalíció miatt távoztak pártjukból.

 

Hogy miért egyedül Simon Zsolt lépett ki a Most-ból, rejtély. Bugár pártjának régi politikusa ( a Most előtt az MKP-ban is) nem a légből kapott véleményeiről volt ismert. Bár arról sem, hogy lett volna bármiféle politikai véleménye.

 

 hirdetes_810x300  

Azt sem tudjuk pontosan, miért épp most lázadt fel a Sieť 5 képviselője élükön Andrej Hrnčiarral. Semmi sem utal arra, hogy elvi kérdésekről lett volna szó. A koalíció ellen nincs kifogásuk, a Smert biztosították, hogy továbbra is támogatni fogják. A Bašternák-ügy sem akadályozza őket. Egyébként meg, ők is tudják, hogy a választóktól újabb esélyt nem kapnak.

 

Az, hogy Radoslav Procházkával nehéz kijönni, hogy kiszámíthatatlan, hogy nem bírja a kritikát, hogy önkényesen akarja irányítani a pártot, hogy nem képes az önreflexióra és hogy gyakran van problémája az igazmondással, csak azokat üldözné el, akik a Sieť-et csak kívülről látják, de nem azokat, akik a „gazdával” hosszabb ideje együttműködtek.

 

Hrnčiar és társai tudták, hogy milyen pártba és milyen vezető alá tartoznak. Ha ez hirtelen problémát jelent számukra, adódik a kérdés, miért épp most, és hogy emögött nem hózódnak-e meg más okok, mint amit bevallottak. (…)

 

DennikN.sk, Peter Morvay: Veľmi neštandardná Sieť

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!