Ha Szlovákia a Jézuskától karácsonyra új minisztereket kérhetne, biztosan felírná a listára Robert Kaliňák, Peter Gajdoš és Érsek Árpád nevét.

 

Robert Kaliňák belügyminiszter nem tudott normálisan nyilatkozni, amikor a zöld trikósok járkáltak a vonatokon. Az emberek rendőrségbe vetett bizalmát azzal vesztették el, amikor a Smer egyik helyi politikusa Kassán szintén őrjáratokat kezdett el szervezni, de nem esett le neki, hogy ezt csak a rendőrség teheti meg.

 

(..)

Emlékezzünk vissza a Bašternák-ügyre, ami igazolja, hogy Kaliňák egy nagyon gyenge, nem erős miniszter. Az állam emiatt elveszti iránta mutatott tiszteletét, ezért pedig belügyminiszternek nagyon veszélyes.

 

hirdetes

Hasonlóan, mint Peter Gajdoš (védelmi miniszter). Az SNS a jelölésénél olyan konfliktuskerülő embert keresett, aki tisztelegni tud majd az elnöknek, de nem lesz kapacitása törődni a hadsereggel és a hírszerzéssel.

 

Az igazi pártmunkára ott van Andrej Danko szomszédja, aki a szolgálati hivatal vezetőjeként gyakorlatilag vezeti a minisztériumot. A világ az utóbbi években úgy változott, hogy Szlovákiának is szüksége lehet hadseregére. A miénk kicsi és működésképtelen, nem tudunk mit kezdeni vele.

 

(..)

Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter nem tehet róla, hogy milyen állapotban vette át az állami megrendelések harcmezejét a Sieť felbomlása után. De ő  az, akinek féken kellene tartania az építési vállalatokat és a regionális lobbistákat abban az időben, amikor az egész koalíció azt sorolja, hogy az alapvető probléma a pénz hiánya.

 

Érsek azonban maga is regionális lobbista, amivel még dicsekszik is.

 

Az ország építéséhez Érsek azzal járulhatna hozzá, ha minisztersége továbbra is kétségbeesett marad, a közvélemény pedig elveszíti türelmét és végre valahára megkérdi, valójában milyen motivációkkal vezeti a közlekedési projekteket.

 

 

dennikn.sk – Konštantín Čikovský: Traja najhorší ministri tretej Ficovej vlády

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!