Egy átlagos amerikai tinédzser 97 teáskanál cukrot eszik naponta, üdítők, édességek, gyorséttermi étel és fagylalt formájában.

 

A zsiradékfogyasztás az oka az elhízásnak?

 

Megdöbbentő tanulmány jelent meg nemrég egy neves orvosi szaklapban arról, hogy a cukoripar hogyan vette meg az orvosok hallgatását a 60-as években a cukor egészséget károsító hatásairól. A cikk erre vezeti vissza azt, hogy a világ halálos méregként tekint a zsírra, míg a hozzáadott cukor veszélyeiről nem vesz tudomást.

 

 hirdetes_810x300  

Kontinensenként és országonként változó, hogy mennyire veszélyes a cukor. Amíg az Egyesült Államokban nagyon magas a cukorfogyasztás, Magyarországon ez nem annyira jellemző, alatta marad az Egészségügyi Világszervezet ajánlásának.

 

cukor-az-edes-gyilkos
Fotó: hirmagazin.eu

 

Nálunk a zsiradékfogyasztás jóval magasabb az ajánlottnál, sokkal inkább ez az oka az elhízásnak.  A táplálkozásnak egyensúlyban kellene lennie, semmit nem lenne szabad túlzásba vinni, emelte ki a szakember. A felmérések szerint körülbelül 2000-2400 kalória közötti energiamennyiséget fogyasztunk, viszont mivel keveset mozgunk, nem használunk fel ennyi kalóriát.

 

A dietetikus hangsúlyozta: a gyerekek étkezési szokásait a szülők alakítják ki, és ez éppúgy igaz a cukorra, mint például a sós ételekre. A szakértő kifejezetten károsnak tartja, ha a gyereket édességgel jutalmazza a szülő.

 

Forrás: M1, Ma este

Nyitókép: mentatrend.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!