Nyitókép: Facebook (Bagin-farm)

 

10-ből 9 szlovákiai lakos legalább hetente egyszer vásárol zöldséget vagy gyümölcsöt, Naponta a nők kétharmada, a férfiak több mint fele fogyaszt gyümölcsöt vagy zöldséget.

 

A legnépszerűbb gyümölcsök közét tartozik Szlovákiában az eper, a banán, zöldségek közül pedig egyértelműen a paradicsom. Mindez a BILLA által rendelt reprezentatív, 508 fős felmérésből derült ki 2019 májusában, melyet a 2muse ügynökség készített.

 

Ügyelnek az egészségükre

 hirdetes_300x300  

 

Az epret a megkérdezettek 69 százaléka szereti. A második helyen a banán végzett 62 százalékkal, a harmadikon az alma 58 százalékkal. A szőlő 56, az áfonya 50 százalékot szerzett. A TOP5-től kevéssel lemaradva végzett a cseresznye, a mandarin és a körte.

 

 „Az eper a legnépszerűbb gyümölcs, de lehetséges, hogy azért végzett az első helyen, mert épp akkor volt a szezonja,“

 

nyilatkozta Michal Vyšinský , a felmérést végző 2muse ügynökség részéről. Mint elmondta a hazai gyümölcs valamivel keresettebb a vásárlók körében, mint a déli gyümölcsök.

 

Az eredmények azt mutatják, hogy a nők némileg jobban ügyelnek az egészségükre, mint a férfiak. Előnyben részesítik az epret, az áfonyát, melyek a legjobb gyümölcsök közé tartoznak. A férfiak inkább a savankásabb ízeket keresik, a citruszfélékből a mandarint, narancsot, citromot. Szezonalitásuktól eltekintve a legnépszerűbb a banán.

 

Vásárolsz legalább hetente egyszer zöldséget vagy gyümölcsöt?

Betöltés ... Betöltés ...

 

A zöldségek királya a paradicsom

 

A felmérés a legnépszerűbb zöldségeket is felmérte. Közülük egyértelműen a paradicsom vezet, a megkérdezettek 79 százalékánál végzett az első helyen (a nőknél 85 százalékban.) A második hely megosztva jutott a burgonyának és a répának. Következik az uborka, míg az ötödik helyen a paprika végzett. De ugyanúgy a hagyma, a retek, a karfiol, a fejes saláta, a kalerábé, a káposzta és a brokkoli is nagyon kedvelt.

 

Webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!