Károly, Karola
  • HUF: 360.66
  • USD: 1.21
  • 1 °C
  • 7 °C
Egészség

Idén is meghirdették a Nemzet háziorvosa kitüntető elismerést – a jelöltek között két felvidéki is van

Még két napig szavazhatnak a 2019. évi Nemzet háziorvosára.

Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság újfent kiírta „A nemzet háziorvosa” pályázatot, ahova több mint 140 ajánlás érkezett.

 

A szakmai zsűri által kiválasztott 20 jelölt között két felvidéki háziorvos is szerepel nővérkéjével karöltve. A Dunaszerdahelyi járásból dr. Fehér Diana (Gelle) és Stercel Erika, míg a Tőketerebesiből dr. Rajna Katalin (Királyhelmec) és Kornélia Siposová kapták a meghirdetett kitüntetésre az ajánlást.

 

Dunaszerdahelyi járásbéli jelöltek: Stercel Erika (balról) és dr. Fehér Diana (Kép: Körkép.sk)

 

Információink szerint a Gellében gyógyító dr. Fehér Dianához hozzáállása, szakértelme és kedvessége miatt a betegek bizalommal fordulnak, ami az ajánlásokból is kiderült. Iván Lajos, Gelle polgármestere hírportálunknak elmondta, hogy ő is „egy kedves, emberies, felelősségteljes, diplomatikus embert” ismert meg a doktonő személyében. Véleménye szerint a háziorvos és a nővérke munkájával mindenki nagyon elégedett.

 

A Királyhelmecen praktizáló dr. Rajna Katalinról az ajánlásban az olvasható, hogy elhivatott, betegeit egészségügyi és magánügyi téren is a lehető legjobb tudása szerint segíti. Szakmai tudását minduntalan fejleszti.

 

Az https://www.evpraxisa.hu/palyazatok/ honlapon a szívhez szóló történetek mellett egyúttal voksolni is lehet. A szavazás október 5-ig tart. Minden szavazó a honlapot megnyitva az orvos neve melletti piros pluszjelre kattintva adhatja le a szavazatát. A szavazás során egy anyaországi, és egy határon túli orvost választhatnak. Szavazni négyóránként lehet ugyanarról az IP-címről.

 

Szeptember 30-án, hétfőn 13.00 óráig 41.352 voks érkezett a háziorvosokra. A portálon történő szavazás után a legtöbb pontszámot elérő páros nemcsak értékes díjakban részesül, de átveheti a 2019. évi kitüntetést is.

 

Laky Erzsébet

Forrás: www.evpraxisa.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket