Nyitókép: GettyImages

 

A szaglás és ízlelés ideiglenes elveszítése után az orvosok további olyan különös tüneteket is észleltek, amelyek szintén a COVID-19 megbetegedésre utalhatnak. Az orvosok szerint a betegség tünetei egyeseknél a bőrön jelentkeznek.

 

A spanyol bőrorvosok a koronavírusos gyermek- és tinédzser pácienseknél érdekes kiütéseket, illetve rózsaszínes-lilás színű dudorokat fedeztek fel a lábujjaikon és a talpukon. A kiütések a bárányhimlő piros pattanásaira emlékeztetnek.

 

 hirdetes_300x300  

A tünetek a betegség megjelenése előtt is jelentkezhetnek, vagy végigkísérhetik a tünetmentes fertőzés lefolyását. A bőrképződmények környékén a páciensek viszketést, égő érzést és fájdalmat érezhetnek.

 

 

A további érdekes tünetek közé tartozik a bepirosodott szem és a kötőhártya-gyulladás is, amire még március végén hívták fel a figyelmet a szemorvosok. Ezek a tünetek a fertőzöttek 1–3%-nál jelentkeztek. Az orvosok szerint a vírusrészecskéket a páciensek könnyében is sikerült kimutatni.

 

A COVID-19 klasszikus tünetei közé továbbra is a láz, a gyengeség, az izomfájdalom, a száraz köhögés, a légzészavar és a fáradtság tartozik. A betegségnek azonban tünetmentes lefolyása is lehet, vagy olyan különleges tünetek is figyelmeztethetnek rá, mint a viszketés és az emésztési problémák.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.