Nyitókép: njmaidservices.com

 

A fokozott higiénia az utóbbi időben sok háztartás mantrájává vált. Az emberek különféle tisztítószereket halmoztak fel és a járvány ideje alatt sokkal következetesebben takarítanak, mint előtte bármikor.

 

Sokan teszik fel azt a kérdést, miszerint a koronavírust a drogériákban elérhető egyszerű tisztítószerek is lehet-e likvidálni, vagy gyógyszertári fertőtlenítőre van szükség.

 

 hirdetes_300x300  

Jaroslava Brňová, a Nagyszombati Egyetemi Kórház epidemiológusa szerint nem kell pánikolni és nem is kell kivásárolni a gyógyszertárakat.

 

 „A fertőtlenítés nélküli klasszikus takarítás is eltüntetni a mikrobiális szennyeződés 90%-át. A fertőtlenítőszereket elsősorban a kórházakban és olyan helyiségekben kell használni, ahol sok ember tömörül. A SARS-CoV-2 vírusnak van egy külső burka, így a fertőtlenítő mellett a szappanos víz is nagyon jól hat rá, mivel effektív módon feloldja a vírus lipidburkát. A vírus ezután sebezhető lesz és elveszíti a további terjedésének készségét. Élő sejt jelenléte nélkül pedig a vírus nem tud szabadon terjedni“

 

– mondta az epidemiológus.

 

Epidemiológus: A gumikesztyűket nem szabad fertőtleníteni, használat után azonnal el kell dobni

 

Brňová szerint a háztartás tisztítására elegendőek a drogériában beszerezhető tisztítószerek is, mint például a savo, a jar, valamint a fertőtlenítő nélküli szappan. Ezenkívül természetes tisztítószereket is használhatunk, például esszenciális olajokat.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.