Nyitkókép: Laky Erzsébet

 

Csendes az évkezdés a Csallóköz szívében.

 

Rendkívüli mindennapokat élünk át Szlovákiában a világjárvány miatt. A betegség rohamos terjedése miatt a kormány január 1-től szigorú óvintézkedéseket, kijárási tilalmat vezetett. Így az újév első vasárnapján a megszokotttól eltérően az utcák is kiürültek, az üzletek zárva tartottak.

 

 hirdetes_810x300  

 

Az élelmiszerüzletekben sem volt tolakodás. Alig néhányan végezték a kisebb bevásárlásaikat. Többnyire üdítőt, tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt és sósat vásároltak.

 

 

Az óvintézkedések következtében több üzlethelyiségnek továbbra is zárva kell tartania. Elszomorító, hogy bár a város és a járás többségében magyarlakta, az egyes helyeken mégis gyakran csak szlovák nyelven tájékoztatják a vásárlókat.

 

 

Dunaszerdahely utcái csendesek. A padok, ahol máskor emberek a kellemes téli napokon emberek üldögélnek, most üresek. Mindössze néhányan sétálnak babakocsival, vagy kisebb társaság iszogat kint az árnyékosabb helyre húzódva.

 

 

A templomok sem nyithatnak meg a hívek, érdeklődők előtt. A lelkiatyák átmenetileg vagy szentmiséket közvetítenek, vagy lélekerősítő szavakat osztanak meg a közösségi oldalakon. Ezekben a nehéz időkben ezért a Körképen mi egyházi gondolatokat biztosítunk olvasóinknak plébánosoktól, esperesektől.

 

 

Legyünk elővigyázatosak. Figyeljünk saját és embertársaink egészségére. Viseljünk maszkot, tartsuk be a higiéniai előírásokat.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.