Nyitókép: Nyárasd honlapja

 

Az elmúlt időszak járványügyi mutatói alapján a Dunaszerdahelyi járás bizonyult országos szinten a legfertőzöttebbnek. A pozitív esetek száma a tapasztalatok alapj§n több kis lokális gócpontból jöhetett össze, mint például Dunaszerdahelyen a karcsai úton lakók, vagy legújabban Nyárasd község esetében is.

 

A január végén tartott koronavírus-tesztelésen Nyárasdon 1732 főt teszteltek le, amelyből 56 személy koronavírus-tesztje lett pozitív. Ez 3,23 százalékos pozitívitási rátát jelent. Az összesités után kiderült, hogy 7 személy nem falubeli, 16-an pedig a település külterületein él. Így Nyárasdon belül 33 fertőzött személy lakik.

 

 

  hirdetes_300x300   

A község Facebook-oldalán megjelent értesítés alapján karantén alá helyezték Nyárasd azon külterületeit, ahol a 16 fertőzött személy él:

 

„A múlt heti tesztelés eredményeinek tükrében a mai napon 16.00 órai hatállyal a Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal elrendelte Jánostelek teljes karantén alá helyezését a járvány további terjedésének megakadályozása érdekében”

 

– áll az értesítésben.

 

Az érintett terület Ekecs iranyában található, nem messze Nyárasdtól.

 

Holnap, február 5-én az itt lakók részére ingyenes PCR tesztelést tart a regionális közegészségügyi hivatal.

 

A nyárasdiak a tesztelési eredmények nyilvánosságra hozása után a fertőzéstől való félelmüknek adtak hangot. Néhányan mindenképpen szerették volna megtudni, kik a fertőzöttek. Erre viszont a személyes adatok miatt nem kerülhetett sor.

 

A község önkormányzata folyamatosan az óvintézkedések betartásának fontosságára figyelmezteti a lakosságot.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.