Nyitókép: Vásárút FB-oldala

 

A Dunaszerdahelyi járásban több olyan hely is volt, ahol minden személyt, aki azt igényelte, sikerült letesztelni. Míg másutt leginkább célirányos tesztelés zajlott. Az emberek többsége egyelőre még nem visel reszpirátort, de a szombati napon viszonylag sokan mentek leellenőriztetni magukat. 

 

A Nyárasdon kialakított két mintavételi helyszínen 1077 személyt teszteltek le a segédkezők. Ebből 21 személy volt fertőzött, így a pozitivitási ráta 1,95%.

 

Zajlik a tesztelés a Dunaszerdahelyi járásban – Helyzetjelentés

 hirdetes_810x300  

 

Az önkormányzat a mai tesztelés eredményei alapján, valamint a Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal javaslata értelmében mégsem nyitja meg a Nyárasdi Alapiskola kapuit az alsó tagozatos diákok előtt. Az elkövetkező napokban így online formában folytatódik a tanulás.

 

 

A szülők nagy része megkönnyebbüléssel fogadta a hírt, hiszen nagyon rossz járványügyi helyzet uralkodik a járásban. Sokan adtak hangot nemtetszésüknek az iskolanyitással kapcsolatban, hiszen féltették gyermeküket, míg mások igényt tartottak volna rá, hiszen a távoktatás hatékonysága – annak ellenére, hogy a helyi alapiskola tanárai a lehető legjobban igyekeznek – nem a legmagasabb.

 

Kép:Pódatejed község FB-oldala

 

Pódatejed községben 624 letesztelt személy közül 5 volt fertőzött. A pozitívitási ráta 0,8%. A múlt heti 2,7 % után így javulás érzékelhető. A helyi önkormányzat úgy véli, ez annak köszönhető, hogy a helyiek végre betartották a fertőzötteknek elrendelt karantént.

 

Kép: Nagyszarva FB-oldala

 

Nagyszarván jelenleg még zajlik az antigéntesztelés. Déli 12.00 óráig 374 tesztet végeztek, és egy személy teszteredménye lett pozitív. A kimutatás szerint 312 személy (83%) nagyszarvai.

 

Balonyon 328 személy vett részt koronavírus-tesztelésen, melyből két személy fertőzött. A pozitivitási ráta ez alapján 0,6 %-ot mutatott.

 

Kép: Nagymegyer FB-oldala

 

Nagymegyeren a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a mintavételi helyek mai nyitvatartását.

 

A dunaszerdahelyi regionális közegészségügy szerint az iskolanyitás csak rontana a járás helyzetén

 

A Dunaszerdahelyi járás községeiben, városaiban többnyire még tart a koronavírus-tesztelés.

 

További, friss adatok cikkünkben:

 

Lezajlott a koronavírus-tesztelés a Dunaszerdahelyi járásban – mutatjuk az eredményeket

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.