Nyitókép: Körkép.sk

 

Nyárasdon nagyon rugalmasan zajlik a koronavírus-tesztelés. A településen két helyszínen (sportcsarnok és helyi alapiskola tornaterme) tesztelnek, az egyiken ráadásul két mintavételi csapat tevékenykedik. A falu közösségi oldalán megjelent 13.00 órai adatok szerint a községben 2, 49 % a pozitivitási ráta, tehát 522 személyt teszteltek le, amelyből 13 fő lett pozitív. A községben az elrendelt célcsoportok mellett minden olyan személyt letesztelnek, akik teszteredményre van szüksége. Mindenkit várnak.

 

Pódatejed községben eddig a helyieket tesztelték, de jelenleg már a nem falubeliek is mehetnek.

 

Bős városában is fennakadások nélkül zajlik a munka. A letesztelt helyi lakosoknak reszpirátort ajándékoznak. Ugyanezt a napokban az idős személyeknek is házhoz szállítják.

 hirdetes_810x300  

 

A Dunaszerdahelyi járásban az emberek egy részének már nagyon elege van a sorozatos tesztelésből. Hozzá kell azonban tenni azt is, hogy országos szinten itt volt a legmagasabb a fertőzöttségi ráta. Mások viszont örülnek a lehetőségnek önmaguk, szeretteik és környezetük egészségének óvása érdekében. Nagyon sok szülő háborodott fel az iskolanyitással kapcsolatban hozott döntés miatt, mivel szerintük a jelenlegi helyzetben ez veszélyes.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.