Nyitókép: ashclinicalnews.org

 

A hétvégi célirányosnak meghirdetett koronavírus-tesztelés néhány helyen csak egynapos volt, míg másutt egész hétvégén teszteltek. A Dunaszerdahelyi járásban egyes önkormányzatok a célirányos tesztelés helyett minden érdeklődőt leteszteltek, mondván, hogy az igazolás kell a munkahelyre 

 

Nyárasdon hat órakor zártak a mintavételi helyek. A mai nap folyamán 577 személytől vették mintát. 10 eset bizonyult pozitívnak. A pozitívitási ráta 1,73 %.

 

 hirdetes_300x300  

Nagymegyeren vasárnap kivételével január 27-től minden nap teszteltek. Az elmúlt napok összesített eredménye szerint 4,69 % a fertőzöttségi szint. Az eredményről tudni kell, hogy nem városbeli személyek is kihasználhatták a tesztelési lehetőséget. A tegnapi eredmény alapján 2248 embert teszteltek le, ebből 45 személy eredménye lett pozitív.

 

Nagymadban 339 személy teszteltette le magát koronavírusra, ebből 2 személynek volt pozitív edménye.

 

Kisudvarnokban február 5. és 7. között 1245 személy vett részt a tesztelésen. Köztük 32 pozitív eset volt, így a pozitivitási ráta 2,45 %. A kisudvarnokiak közül 511 személy volt tesztelésen, 13-án voltak vírusosak. Ez 2,54 %-os pozitívitási rátát tükröz. A helyi önkormányzat értesítette a lakosokat, hogy ha szükség van rá, kölcsönözzenek ózon-generátort is.

 

A kisudvarnoki önkormányzat szerint holnap 17:00 órától 18:00 óráig antigén alapú gyorsteszteket végeznek a helyi faluházban, elsősorban kisudvarnokiaknak, de mint írják, senkit nem küldenek el.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!