Nyitókép: Nyárasd Község FB-oldala

 

A Csallóközben is tombol a vírus. Egyre több emberéletet követel. Az emberek egy része fegyelmezett és betartja az óvintézkedéseket. Mások szervezete sajnos nem elég erős ahhoz, hogy elkerülje a fertőzést.

 

Nyárasd Község Önkormányzata ebben az embert próbáló időszakban is arra törekszik, hogy a lehető legtöbbet biztosítsa a lakosok számára. Bacsó László polgármester többször felhívta a polgárok figyelmét, hogy tartsák be a járványellenes szabályokat. Sajnos, minden törekvés ellenére, a községbe is beköszöntött a fertőzés.

 

Kép: Körkép.sk

 

 hirdetes_400x285  

A helyi önkormányzat eddig hétvégenként az összes tesztelési lehetőséget biztosította, amelyeken viszonylag sokan részt is vettek. Információink szerint a tesztelésre várakozók között elkeserítő módon többen rosszul viselik a szájmaszkot, vagy egyszerűen leveszik azt az arcukról, mert ők úgy vélik, kint állnak, és megtehetik. Nem gondolva ezzel önmagukra sem másokra. Emellett Nyárasdon is gondot okoz a kijárási tilalmat megszegő fiatalság, akik esténként a helyi községi hivatal előtt csoportosan hangoskodnak, olykor mulatoznak.

 

 

Kép: Nyárasd Község FB-oldala

 

Az emberek manapság nem érzik magukat biztonságban. Aggodalomban élnek, félnek a világjárványtól. Az elárusítónők gyakran panaszkodnak, hogy az emberek figyelmetlenek, szájmaszk nélkül próbálnak meg bemenni az üzletbe, vagy épp zavarja őket, hogy a fertőzöttek is bevásárolhatnak. Ami érthető.

 

 

 

A helyi önkormányzat ebben az embert próbáló időszakban is odafigyel lakosaira. Újra bevezették a házhozszállítás lehetőségét azok számára, akik pozitív teszteredménnyel rendelkeznek, vagy karanténban vannak, s nincs akire számítsanak. Ez az ötlet egyénileg is motiválta a nyárasdiakat, hiszen egy-egy falubeli is jelezte a közösségi oldalon, és ajánlotta fel a fertőzött, karanténba kényszerült embertársainak a bevásárlást.

 

A segítségnyújtásba a helyi gyógyszertár vezetője és az egyik helyi zöldség/gyümölcsáru is bekapcsolódik. Ők is szívesen biztosítják a megrendelt termékeik előkészítését, vagy hozszállítását a fertőzött, esetleg karanténba került személyek részére. Egy másik élelmiszerüzletben, ha kell, igény esetén összekészítik a leadott bevásárló listán lévő készítményeket.

 

 

A helyi körzeti orvos többször tájékoztatta a lakosságot a kialakult helyzetről, a szükséges lépésekről és készségesen fogadja a telefonhívásokat, a beteg kéréseit. Elővigyázatosságból arra kér mindenkit, hogy ne keressék fel a rendelőt.

 

 

Nyárasd Község Önkormányzata a folyamatos tájékoztatás mellett minden nyárasdinak FFP2 szájmaszkot vásárolt, a gyerekekről sem megfeledkezve.

 

Kép: Nyárasd FB-oldala

 

Az önkormányzat segítségnyújtása kiterjedt a Nyárasd külterületén élőkre is, akiket február 4-én a Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal karantén alá helyezett. Igény esetén számukra is megoldották a bevásárlást.

 

Karantén alá helyezték Nyárasd településrészét

 

Információink szerint a helyi önkormányzat kenyeret, vitaminokat, sőt, tüzelőfát is szállítatott ki ajándékba számukra.

 

Kép: Körkép.sk (az FFP2-es szájmaszkok „kézbesítése” a lakosok számára – postaládákba rakták a község alkalmazoztai)

 

Elkeserítő módon néhány, a falu külterületén karanténba került személy elégedetlenségének adott hangot és figyelmen kívül hagyta a fertőzöttség mértékét. Olyanok is voltak, akik egyáltalán nem értékelték az önkormányzat igyekezetét. Mások nagyon hálásak voltak érte és tűrik a bezártságot.

 

 

A külterületen – Jánostelek és Fenyvesi híd – karanténba szorult személyeket PCR-teszttel is letesztelték.

 

kép: Nyárasd Község FB-oldala

 

A nyárasdiak bizakodnak, hogy a járvány terjedését sikerül mielőbbi megfékezni, s reménykednek abban, hogy végre minden falubeli belátja, nagyon rossz a helyzet, s fegyelmezetten be kell tartani az előírásokat.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.