Nyitókép: transcosmos.co.uk

 

Ma van az egészség világnapja. Április 7-én fókuszban

 

Anno az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezte, hogy egy napot szenteljenek az emberek megfelelő tájékoztatásának, valamint annak, hogy mindenki alanyi jogon kapja meg a szervezetének megfelelő ellátást.

 

 hirdetes_810x300  

1948-ban ezen a napon az Egyesült Nemzetek Szervezete (röv. ENSZ) intézményeként megalapították az Egészségügyi Világszervezetet (röv. WHO), amely működésbe is lépett. Április 7-ével kapcsolatban fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk az egyes betegségeknek. Köztudott, hogy az év folyamán különböző világnapok vannak, amelyeket az egyes betegségeknek szenteltek, mint pl április 2-a az autizmus világnapja, február 11-e a betegek világnapja, stb.

 

 

Ma van a betegek világnapja

Sokan úgy vélik, hogy a betegségek megelőzése, gyógyítása esetében elkerülhetetlen az emberek teljeskörű tájékoztatása. Többször is hallottunk, olvastunk arról, hogy vannak, akik valamilyen okoknál fogva nem kapják meg azt az ellátást, amelyre szükségük van.

 

Az Egészégügyi Világszervezet céljai között szerepel, hogy ezt megszüntesse. Tehát, legyen szó bárkiről a világ bármely táján, az okvetlenül kapja meg azt a minőségi egészségügyi ellátást, amit szervezete igényel.

 

Ma van az autizmus világnapja – Kékben az együttérzés kifejezéséért

 

A WHO azt akarja elérni, hogy a Egyetemes Egészségügyi Ellátás (Universal Health Coverage, UHC) összes ügyfele vállaljon kötelezettséget az univerzális egészségügyi ellátásban.

 

Laky Erzsébet

 

Forrás: vilagnapok.com/eszii.hu/eyerim.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!