Nyitókép: Leczkési Gábor

 

Nemesócsa Község Önkormányzata nagy figyelmet fordít a járványelleni védekezésreA helyiek oltását segítők embert próbáló napokon vannak túl, hiszen amit megszerveztek, ritkaságszámba megy a községek szintjén.

 

 

A helyi szépkorúak nagy örömére nem kellett kisebb-nagyobb távokat utazniuk azért, hogy a védőoltást megkapják. A helyi önkormányzat szorgoskodásának köszönhetően május 4-én, kedden 100 személyt oltottak be a komáromi Agel Kórház által biztosított Pfizer/BioNTech vakcinájával. Az oltás 9:00 és 12:00 óra között zajlott kétszáz érdeklődő mellett.

 hirdetes_300x300  

 

 

„Örömteli napot tudhatunk magunk mögött, hiszen a 60 éves és idősebb lakosokat a helyben beadott oltás lehetőségével tudtuk segíteni”

 

– nyilatkozta a Körképnek Valek Iván polgármester. A faluvezető egyúttal kifejezte háláját a segítőknek, akik profi módon, zökkenőmentesen és gördülékenyen bonyolították le a Covid-19 elleni oltást.

 

 

A település első embere beszélt a közeljövőt érintő terveiről is, miszerint tárgyalások folynak a védőoltás nemesócsai folytatásáról is a további fordulók biztosítása érdekében. A beoltott személyek 28 nap múlva kapják meg a második adag vakcinát.

 

 

A nemesócsaiak elmondták, hogy sokan azért éltek a védőoltás lehetőségével, mert nem kellett sehová sem utazniuk. Megkaphatták azt a községben, ahol nagyobb biztonságban érezték magukat.

 

 

Valek Iván polgármester bízik abban, hogy a pozitív tapasztalat alapján a kormány és a megye is támogatni fogja a hasonló kezdeményezéseket a közeljövőben.

 

Az adminisztratív munkát a helyi községi hivatal ügyintézői végezték, ezzel is segítve és egyszerűsítve a lakosok dolgát. Princzkel Mária körzeti orvos, Szikonya Terézia egészségügyi nővér, valamint Mészáros Eleonóra a kórház alkalmazottja végezték a projekt egészségügyi részét a helyi körzeti orvos rendelőjében.

 

„Úgy érzem hogy ehhez az egész Szlovákiában is ritkaságszámba menő, nem mindennapi sikerhez  kellett az egész csapat kimagasló teljesítménye.”

 

– zárta sorait elégedetten a polgármester.

 

Növelné az oltási kedvedet, ha a körzeti orvosodhoz mehetnél oltásra?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

Laky Erzsébet

Fényképek: Leczkési Gábor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 14 olvasónak tetszik ez a cikk.