Nyitókép: zdravie.pluska.sk

 

A Delta-variáns esetében más a Covid-19 betegség lefolyása, mint a koronavírus korábbi változatainál – tájékoztatott a Veda pomáha kezdeményezés nevében Richard Kollár.

 

„A fertőzöttek nagy részét (az idősek beoltottsága miatt) a gyerekek és a fiatalok képezik. A fertőzötteknek hasonló tüneteik vannak, mint a közönséges vírusos fertőzésnél vagy a megfázásnál: fejfájás, magas láz, sűrű orrváladék. A száraz köhögés, a szaglás és az ízlelés elvesztése ritka, ezért a betegek nem is gondolják, hogy Covid-19-ük lehet”

 

– mondták a kezdeményezés szakértői.

 hirdetes_400x285  

 

A tudósok ezért arra kérik az embereket, hogy ha valaki ilyen tüneteket észlel, vonuljon karanténba, korlátozza a kapcsolattartás a hozzátartozóival, és ne vegyen részt tömegrendezvényeken. Egyúttal azt tanácsolják, hogy beltéren viseljenek szájmaszkot vagy reszpirátort. A szakemberek arra kérik az érintetteket, hogy ha a fentebb említett tüneteket észlelik magukon, akkor a korona.gov.sk oldalon található formanyomtatvány segítségével kérjenek időpontot ingyenes PCR-tesztre.

 

Továbbá felszólították a polgárokat, hogy aki még nem tette meg, minél hamarabb oltassa be magát

 

„A legújabb tudományos vizsgálatok szerint az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott, Szlovákiában használt vakcinák védenek a betegség súlyosabb lefolyása ellen, és a vírus új variánsai ellen is hatékonyak”

 

– tette hozzá a Veda pomáha kezdeményezés.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!