Nyitókép: SITA

 

A brit lakosság több mint 40 százaléka jópár kilót felszedett a koronavírus-járvány alatt. Testsúlyuk átlagosan több mint 3 kilogrammal növekedett, írta hétfőn a BBC. Az eredményekről a Public Health England (PHE) 5 ezer fős mintán alapuló felmérése számolt be.

 

A járványügyi intézkedések felborították a napi rutint

 

Mélyültek a túlsúllyal és elhízással kapcsolatos problémák az emberek körében. A járványügyi  intézkedések felborították a bevett szokásokat, ami akadályozta az egészséges étkezést és a jó fizikai kondícióban való tartást.

 hirdetes_810x300  

 

Az ügynökség arra is figyelmeztetett, hogy a látható súlynövekedés a fontos belső szervek körül zsírpárnákat alakíthat ki, ami csökkenti a szervezet védekezőképességét a rák, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, valamint a Covid-19 fertőzéssel szemben.

 

Duplájára emelkedett a bevitt napi kalóriamennyiség

 

A Brit Pénzügyi Elemzések Intézete (IFS) nemrég nagymennyiségű adatot dolgozott fel a vásárolt élelmiszerekkel és üdítőkkel kapcsolatban,

 

Nagy-Britannia egyes kiadóhelyeinek mutatói alapján kiderült, hogy megugrott a bevitt kalóriamennyiség. 2020 novemberében, azaz a kemény lockdown alatt több mint a duplája volt a korábban megszokott mennyiségnek.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!