Nyitókép: Laky Erzsébet

 

A dinnye pozitív hatása nemcsak a szervezetünknek tesz jót. Lelkünknek is, mert egészséges és egyúttal üdítő. Épp most van a szezonja, sokan már javában vásárolják is a gyümölcsöt.

 

Bogyaréti görögdinnye. (Kép: Laky Erzsébet)

 

A rendkívül magas víztartalmú gyümölcsféle elősegíti az izmok regenerálódását, de vitamin- és ásványianyagokban is dúslakodik. Emellett hozzájárul testünk hidratáltságának megtartásához.

 

 hirdetes_400x285  
A cikk írója a Bagin-farm portékájával Bogyaréten, (Kép: Körkép.sk)

 

A dinnyében C-, B6– és E-vitamin van, amik erősítik az immunrendszerünket. Köztudott, hogy vérnyomáscsökkentésre is megfelelő, de bizonyos betegségek kialakulásának megelőzéséhez is hozzájárul.

 

Görögdinnye a Bagin-farmról. (Kép: Laky Erzsébet)

 

A dinnye húsa mellett a magja is hasznos. Gazdag tápanyagokban, vitaminokban. Tartalmaz többek között cinket, káliumot, magnéziumot, rezet és káliumot. Emellett az energiaértékéről sem szabad elfeledkezni.

 

A nagyszarvai Csemadok-táborban készült fényképekünk. (Kép: Laky Erzsébet)

 

A dinnye kiváló nyári édesség, vendégváró finomságnak sem utolsó. Tapasztalatból mondjuk. Továbbá nagyszerű étek táborozó gyermekeknek is.

 

A nagyszarvai Csemadok-táborban készült fényképekünk. (Kép: Laky Erzsébet)

 

Nem utolsósorban pedig remek ajándékötlet, hiszen a görögdinnye mindig és mindenhol örömet okoz. Elterjedt szokás például Kínában, ahol ha vendégségbe mennek, dinnyével kell megajándékozni a házigazdát.

 

A dinnye útja a földekről a tányérig – avagy a Bagin-sztori (Nagykép)

 

Laky Erzsébet

Forrás: insider.com/egeszsegkalauz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.