Nyitókép: Paksi Tibor

 

 Segíteni jó érzés.

 

Vásárúton immár hagyománya van a RETRO AUTO MOTOR találkozónak. Paksi Tibor főszervező hírportálunknak elmondta, idén a múltidéző eseményt ugyan nem tudták megtartani, de a jótékonysági kupakgyűjtésre sort kerítettek, hiszen „ami másnak szemét, az nekünk segítség.”

 

 hirdetes_300x300  

 

Az elmúlt időszakban a tízéves gútai Németh Tomika részére gyűjtöttek kupakokat. Ezt július 31-én, szombaton adták át, méghozzá a vásárúti veteránosok szűk körében.

 

 

„Az átadásra elkísértek minket a vásárúti veteránosok. A Körkép.sk-n keresztül is köszönöm  a segítséget az IMKOTRANS-nak, akik a szállításban működtek közre. De köszönöm Vásárút, Nyárasd, Nádszeg, Csallóközkürt és Tallósi községek lakosainak is, hogy adományaikkal hozzájárultak egy újabb rekord megdöntéséhez.”

 

– magyarázta Paksi Tibor, aki könnyes szemmel emlékezett vissza az átadás pillanatára.

 

 

Mint mondta, nagyon megható volt, ahogy a kisfiú várta őket. Paksi elmondta azt is, lehetőségeikhez mérten szívesen segítenek.

 

„Évek óta próbálok segíteni. Szívemen viselem azoknak a gyermekeknek a sorsát, akiknek boldog gyermekkorát megkeseríti valamilyen betegség. A különféle kezelésekhez rengeteg pénz kell”

 

– mondta.

 

 

A jó kis utazás során a veteránosok még mézédes, finom dinnyét is kóstolhattak a BAGIN farmon.

 

 

„Az isteni dinnyét a tulajdonos biztosította számunkra, külön köszönöm Neked barátom, Pityu. És köszönöm a Körkép szerkesztőségének is, hogy mindig foglalkoznak a találkozónkkal.”

 

– nyilatkozott Paksi.

 

Retro hangulat söpört végig Csallóköz útjain

 

Az összegyűjtött 1620 kg műanyag kupakból befolyt összeget a gútai kisfiú szülei rehabilitációra fordítják.

 

 

Munkatársunk elmondása alapján Paksi Tibor nagy lendülettel kezdett bele a jótékonysági kupakgyűjtésbe. Évekig autóbusz-sofőrként gyűjtötte a kupakokat. Sokan otthon rakták félre, hogy átadva azokat a vásárúti főszervezőnek, legalább így járulhassanak hozzá a gyermek gyógyulásához.

 

 

 

A kupakgyűjtés természetesen tovább folytatódik.

 

Laky Erzsébet

Fotók: Paksi Tibor

 

Matuzsálemi autócsodák száguldoztak Vásárút utcáin

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.