Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Az önkéntes véradók bizonyítják, mennyire fontos számukra az életmentés, a bajba jutott embertársaikon való segítség.

 

Immár hagyományos módon Nyárasdon is  mobil véradást tartottak. A Szlovák Vöröskereszt helyi szervezete gondosan előkészítette az eseményt, egyúttal népszerűsítve az életmentés fontosságát.

 

 hirdetes_300x300  

 

A segítségkérést, hogy vérre van szükség, a falu határain túl is meghallották. A szeptember 26-i véradasra nemcsak Nyárasdról, de más településekről is érkeztek.

 

 

Kitüntetettek és újoncok a véradáson

 

Voltak olyanok, akik véradásaikért már kitüntetést is érdemeltek, ellenben olyanok is, akik először járultak hpzzá az életmentéshez. Örömmel érkeztek és lelkesen várták a véradást.

 

 

Lelkes véradók

 

A véradók sorát a hagyományokhoz híven Bacsó László, Nyárasd polgármestere is bővítette. Mint elmondta, a véradás manapság is nélkülözhetetlen a rászorulók gyógyításában és az életmentés során. Beszélt arról is, hogy a község önkormányzata hozzájárul a véradás népszerűsítéséhez és lehetőségeikhez mérten támogatja a helyi szervezet munkáját.

 

„Kérek mindenkit aki teheti, hogy máskor is adjon vért, mentsen életet. Mindig nagy szükség van rá”

 

– biztatott véradásra a településvezető. Az eseményen négy nyárasdi véradót – Nagy Tamás, Orbán Edit, Schulcz Patrik, Szajkó Zoltán – ki is tüntettek.

 

 

A nyárasdi véradásra közel 40 fő érkezett. Jó érzés volt látni, hogy nemcsak a közép- és az idősebb korosztály tartja fontosnak a rászorulókon való segítséget. A véradók között jópár fiatal is volt. Ki kell emelni a Nyárasdi Önkéntes Tűzoltókat is, akik közül többen szintén hozzjárultak az életmentéshez.

 

 

A véradás alatt a Vöröskereszt tagjaival is szót váltottunk, akik azokra a véradásokra is emlékeztek, ahol még nem volt ekkora rohanás. A véradók a mostani, vasárnapi véradáson sem tudtak sokat időzni, pedig egykor még jókat beszélgettek, együtt ebédeltek.

 

 

Az önkéntes véradas ettől függetlenül nagyszerűen sikerült, hamisítatlan hangulata volt. Szalay Gabriella helyi elnök hálatelt szívvel mondta a Körkép.sk-nak, hogy büszke a véradókra és minden csepp vért nagyon köszön.

 

Véradási pillanatok:

 

 

Ízkavalkád, vidámság és kitüntetés a Nyárasdi Falunapon – Képekkel

 

Foto: Körkép.sk/Laky Erzsébet

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.