Nyitókép: AGEL

 

Pontosan egy hónapja áll a komáromi és környékbeli betegek rendelkezésére az ultramodern sürgősségi ügyelet új orvosi berendezésekkel, technológiával és betegosztályozással. A betegek felvétele, elosztása, kórházi elhelyezése és kezelése, beleértve az akut beavatkozásokat is, jóváhagyott orvosi eljárásokkal összhangban történik, a legjobb európai sürgősségi osztályokhoz hasonlóan. Az első hónapban a kórház több mint 6200 betegnek nyújtott orvosi segítséget.

 

Az építészetileg két meglévő épület között elhelyezkedő és azokhoz kapcsolódó új épületben röntgent, két szonográfiát és CT-t is találnak a betegek. A sürgősségi osztály feletti 1. emeleten 3 műtő és egy nagy recepció található automatizált betegnyilvántartó rendszerrel. Az új ügyelet legfőbb előnye, hogy a beteg számára minden szükséges kivizsgálás – esetleges beavatkozások, illetve kórházi kezelés – egy helyen elérhető.

 

Fotó: AGEL
Fotó: AGEL
Fotó: AGEL

 

 hirdetes_300x300  

Az új ügyelet működésének egy hónapja alatt a legtöbb beteget – csaknem 2500-at – a sebészeti rendelőben látták el. A második legterheltebb részleg a röntgen volt, ahol több mint 1500 embert vizsgáltak meg. Kiválónak bizonyult, hogy külön bejárattal rendelkeznek a mentők és a sürgősségi ügyeletre érkező betegek.

 

Fotó: AGEL
Fotó: AGEL
Fotó: AGEL

 

 „Az új sürgősségi ügyelet megnyitásával teljesítettük egyik nagy ambíciónkat, mégpedig azt, hogy jelentősen növeljük az egészségügyi ellátás és a helyiségek színvonalát, a betegekkel való kommunikációt pedig a harmadik évezred szintjére emeljük. Természetesen találtunk kisebb hiányosságokat is, amelyeket a kórház gyakorlati működésén belül rövid időn belül kijavítunk. Annak azonban nagyon örülök, hogy pácienseink és dolgozóink közel száz százaléka nagyon elégedett az új sürgősségi ügyelet megnyitásával”

 

– mondta Miroslav Jaška, a komáromi AGEL kórház igazgatója.

 

(X)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.