Nyitókép: AGEL

 

A sztómatanácsadás olyan betegekre specializálódik, akiknek a vékony- vagy vastagbelükön kivezetve történik az ürítés. A sztómatanácsadás konzultációkat, tájékoztatás, vizsgálatokat, komplikációs esetén pedig megoldásokat biztosít a páciensek számára. A rendelő ezentúl modern helyiségekben kap helyet, módosított nyitvatartási idővel.

 

A komáromi Agel kórház sztómával küzdő betegek számára kialakított tanácsadó központját a sürgősségi ügyelet új épületében, a 3-as sebészeti rendelőben találják meg a látogatók. Eddig a tanácsadó központ az I-es pavilonban volt.

 

„Nálunk mindig a betegek az elsők. Szeretnénk, ha első osztályú egészségügyi ellátásban részesülnének, és jól éreznék magukat nálunk”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Bátki Fónad Zsuzsanna nővér.

 

Fotó: AGEL

 

Az újdonságok közé tartozik a rendelési idő meghosszabbítása is. A tanácsadó központ mostantól minden második, harmadik és negyedik pénteken 8:00 és 15:00 óra között érhető el.

 

A tanácsadó központ felkeresése során a beteg a tervezett műtét előtt és után is tájékoztatást kap, emellett a sztóma utólagos gondozásáról is felvilágosítják. Egyúttal segítséget nyújtanak a megfelelő sztómasegédeszköz kiválasztásában és biztosítják annak felírását, vagy az otthoni ápolásra szánt rendelés kiszállítását.

 

Fotó: AGEL

 

„A beteglátogatás során hasfalerősítő gyakorlatokat oktatunk a pácienseknek, és a sztómagondozással kapcsolatos újdonságokról is tájékoztatást kapnak”

 

– tette hozzá Bátki Fónad Zsuzsanna nővér.

 

(X)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.