A komáromi kórházban péntektől megkezdik az oltást az omikron variáns elleni vakcinával - Körkép.sk
Auguszta
  • HUF: 381.07
  • USD: 1.08
  • 5 °C
  • 15 °C

Hirdetés (X)

Egészség

A komáromi kórházban péntektől megkezdik az oltást az omikron variáns elleni vakcinával

Az új vakcina emlékeztető adagja mellett továbbra is oltanak a Pfizer és a Johnson&Johnson vakcináival.

Nyitókép: AGEL

 

A COVID-19 megbetegedések növekvő számával ismét megnőtt az érdeklődés a védőoltások iránt. Szeptember 30-tól, péntektől a komáromi Agel kórházban a módosított Comirnaty Original/Omicron BA.1 vakcinával is fognak oltani, amely a vírus eredeti változata mellett az omikron alváltozataira is összpontosít.

 

 „Ez az adaptált vakcina csak emlékeztető oltásként adható be (első vagy második emlékeztető oltásként). A Comirnaty Original/Omicron BA.1 oltóanyag csak olyan 12 évesnél idősebb személyeknél alkalmazható, akik már abszolválták a COVID-19 betegség elleni alapoltási sémát”

 

– mondta a MUDr. Gabriela Filkóová, kezelési és megelőző ellátásért felelős helyettes.

SJE Nyílt nap

 

A Comirnaty Original/Omicron BA.1 vakcina emlékeztető oltása legalább három hónappal a COVID-19 betegség elleni vakcina utolsó adagját követően adható be. A 30 mikrogramm Comirnaty vakcinát továbbra is használják az alapvető oltási rendszerhez.

 

A védőoltás az infektológiai rendelőben zajlik minden pénteken 8.00 órától 13.00 óráig tart. Az adaptált Comirnaty Original/Omicron BA.1 vakcinával való oltás 2022. szeptember 30-án, pénteken 8:00 órától kezdődik és 13.00 óráig tart. Az érdeklődők a www.korona.gov.sk portálon keresztül regisztrálhatnak az oltásra. Az új vakcina emlékeztető adagja mellett továbbra is minden érdeklődőt beoltanak a Pfizer/Comirnaty és a Johnson&Johnson/Janssen vakcinákkal.

 

(X)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket