Nyitókép: AGEL

 

A komáromi Agel kórház Hosszan Tartó Betegségek Osztályán, valamint Belgyógyászati ​​és Geriátriai Osztályán a napokban ápolónők örvendeztették meg az idős, kórházi ellátásra szoruló betegeket. Október 32 éve az idősek tiszteletének hónapja.

 

Az öregség kihívás és nem kell, hogy az élettevékenység végét jelentse. Az egészséges öregedés a lehetőségek megragadásának folyamata a fizikai, szociális és mentális jólét egész életen át tartó optimalizálása érdekében. Hogy még az idősebb kor is értelmet, örömet hozzon az életbe, esetleges egyéb tevékenységeket, másfajta életformát. Fontos az idősek életminősége, szociális környezete, önálló hozzáállása. Fontos, hogy az idősek minél aktívabban éljék meg időskorukat.

 

Fotó: AGEL
Fotó: AGEL

 

 hirdetes_810x300  

A mozgás és a társas kapcsolatok hiánya nemcsak társadalmi elszigetelődést, hanem testi-lelki egészségi zavarokat is okozhat. Ez a hónap mindannyiunkat emlékeztet arra, hogy tisztelnünk és értékelnünk kell az időseket, megmutatni nekik szeretetünket és ragaszkodásunkat. Az öregség életünk természetes velejárója, nem lehet elkerülni.

 

„Az idősek számára frissítőt, ajándékokat készítettünk, hogy mosolyt csaljunk az arcukra és tudják, nagyra értékeljük őket“

 

– mondta el a Belgyógyászati ​​és Geriátriai Osztály főnővére, Mgr. Monika Nesziová.

 

Fotó: AGEL
Fotó: AGEL
Fotó: AGEL

 

Az ápolónők és a többi személyzet azokon az osztályokon, ahol az idős betegeket ápolják, megfontoltabban és empatikusabban bánnak az idősekkel, ugyanis a több diagnózissal rendelkező idősek és a hosszabb ideje kórházban lévők érzékenyebbek. Ezért is olyan fontos a megértés, a készség, a kedves szó, a simogatás.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.