Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

411 napig volt koronavírusos egy brit férfi, akit végül a CBS információi szerint ugyanazzal a gyógyszerkoktéllal kezeltek, mint Donald Trump volt amerikai elnököt betegsége idején. 411 nap azonban még nem jelent világrekordot a Covid-fertőzések között: egy másik beteg 505 nap után gyógyult csak fel a betegségből.

 

Az 59 éves férfinak, aki 411 napig volt beteg, 2020 decemberében lett először pozitív a tesztje. Bár a tünetekből sikerült őt kigyógyítaniuk, 2022 januárjáig vissza-visszatérő jelenség volt nála, hogy pozitív tesztet adott. Viszont ezév januárjáig már három koronavírus elleni oltást is kapott, az orvosok pedig csak ezt követően kezdték elemezni annak a vírustörzsnek a genetikáját, amit a férfi elkapott. Mint kiderült: a férfi azt a vírustörzset kapta el, ami 2019 végén Vuhanban kezdett el terjedni – és egy évvel később az Egyesült Királyságba is betört.

 

A férfi végül ugyanazt a gyógyszerkoktélt, az úgynevezett Regeneront kapta meg, amit Donald Trump volt amerikai elnöknek is beadtak. Erről a gyógyszerkombinációról ismert, hogy rendkívül hatékony a koronavírus korai variánsaival szemben.

 hirdetes_810x300  

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!