Nyitókép: AGEL

 

A komáromi AGEL kórház gyönyörű ajándékot kapott a legkisebbek számára. A neonatológiai osztályon immáron új légzésfigyelők állnak rendelkezésre az újszülöttek számára, amelyeket a kórház a Križovatka Alapítványtól kapott. Ezek az eszközök segítenek megmenteni a csecsemők életét a hirtelen csecsemőhalál szindrómával szemben, amely nemcsak a szülők, hanem az egészségügyi szakemberek számára is rémálom.

 

A komáromi kórházban most már minden újszülöttnek van Baby Sense II légzésfigyelője.

 

„A légzésfigyelők a légzési rendellenességek kimutatására szolgálnak. Ha a légzés több mint 20 másodpercre leáll, vagy ha a légzésszám a percenkénti 10 légzési határ alá esik, a monitor hang- és fényjelzése elindul. A légzésfigyelő ugyan nem akadályozza meg a légzési problémákat, de figyelmeztet a kialakulásukra, és így életlehetőséget ad a gyerekeknek az életre“

 

 hirdetes_810x300  

– mondta a MUDr. Ingrid Moravcová, a neonatológiai osztály vezetője.

 

Fotó: AGEL

 

Mivel a szülészetről távozó anyák egy része érdeklődik a légzésfigyelő iránt, lehetőségük van arra, hogy otthoni használatra kikölcsönözzék a Križovatka Alapítványtól.

 

„Nagyon nagyra értékeljük az alapítvánnyal való hosszú távú együttműködést, melynek köszönhetően a komáromi szülészeten született legkisebb gyermekeinknek is jó éjszakai alvást tudunk biztosítani. Elsődleges feladatunk a minőségi ellátás az újszülött osztályon”

 

– mondta Mgr. Miroslav Jaška, MPH, a komáromi AGEL kórház igazgatója.

 

(X)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!