Nyitókép: AGEL

 

A komáromi Agel kórház novemberben a szlovák és magyar tanítási nyelvű dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola 4. évfolyamos diákjait fogadta.

 

Az egészségügyi dolgozók – különösen az ápolói munkakörök – létszáma kapcsán a kórház üdvözölte az egészségügyi középiskolákkal való együttműködés lehetőségét. Jana Ondrišová, MPH, a komáromi Agel kórház minőségügyi és ápolási igazgatója PhDr. Bozsaky Csaba ápolási helyettessel meglátogatták az egészségügyi középiskolákat, ahol a diákoknak bemutatták a komáromi kórházat, az AGEL ösztöndíjprogramját, az AGEL társaság támogatásával történő továbbtanulási lehetőségeket, valamint megbeszélték a tanulmányi kirándulások lehetőségét is. Az iskolák örömmel fogadták ezt a lehetőséget.

 

Fotó: AGEL
Fotó: AGEL

 

 hirdetes_300x300  

A higiéniai-járványügyi intézkedések betartásával a diákokat a kórház igazgatója, az Agel kórház minőségügyi és ápolási igazgatója, valamint ápolói helyettese fogadta. A diákokat csoportokra osztották, így járták körbe a kórház összes helyiségét.

 

A főnővérek végigvezették őket az egyes osztályokon, és bemutatták nekik az ápolók munkáját. A tanulók a tanulmányi kirándulás keretén belül meglátogatták a betegszobákat, a vizsgálószobákat és a nővérszobákat. Nagy érdeklődést mutattak a felújított osztályok iránt, amelyek kényelmet nyújtanak a kórházi betegek számára.

 

Fotó: AGEL
Fotó: AGEL

 

Bízom benne, hogy ez a tanulmányi kirándulás hasznos volt a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola diákjai számára, és nagyon örülnénk, ha tanulmányaik befejezése után kórházunkban dolgoznának”

 

– mondta Mgr. Miroslav Jaška, MPH. Kórházigazgató.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!